Ieteicams, 2020

Redaktora Izvēle

Novērst failu dzēšanu un failu pārdēvēšanu sistēmā Windows

Vai meklējat veidu, kā novērst faila dzēšanu sistēmā Windows XP, Vista vai 7? Tas var būt mazliet grūts sistēmā Windows, jo jums ir jāievieto lietotāja atļaujas un failu atļaujas.

Ja jums ir koplietojamā mape, kas ir pieejama tīklā esošajiem datoriem, tad papildus NTFS atļaujām jums ir jārisina arī koplietošanas atļaujas. Šajā ziņojumā es jūs aizvedīšu, lai novērstu failu dzēšanu.

Novērst failu dzēšanu

Ja nevēlaties, lai vietējā datorā tiktu dzēsts viens fails, izpildiet tālāk norādītās darbības.

1. Vispirms ar peles labo pogu noklikšķiniet uz faila un izvēlieties Rekvizīti . Jums jāiesniedz dialoglodziņš ar vairākām cilnēm. Viena no cilnēm tiks nosaukta par Drošību .

Ja neredzat cilni Drošība, iespējams, būs jāizslēdz vienkārša failu koplietošana. Varat izlasīt manu iepriekšējo ziņu par to, kā izslēgt vienkāršu failu koplietošanu, lai iestatītu atļaujas atsevišķiem failiem un mapēm.

2. Pēc tam drošības cilnes apakšdaļā noklikšķiniet uz pogas Papildu .

3. Tagad noņemiet atzīmi no lodziņā “ Pārsūtīt no vecākiem atļaujas, kas attiecas uz bērnu objektiem ”.

Tiks atvērts jauns dialoglodziņš, kurā jautā, vai vēlaties kopēt vai noņemt vecāku atļaujas. Dodieties uz priekšu un izvēlieties Kopēt, jo tas ļaus mums strādāt ar pašreizējām atļaujām un modificēt tās mūsu vēlmēm. Jaunākās Windows 7 versijās opcija ir mainīta uz Add .

4. Tagad saraksta lodziņā Atļauju ievades jums jāizņem jebkurš lietotājs vai grupa, kurai nevēlaties piekļūt failam. Ja vēlaties, lai lietotāji varētu lasīt failu, modificēt failu, bet vienkārši neizdzēst failu, noklikšķiniet uz lietotāja un noklikšķiniet uz Rediģēt .

5. Dialoglodziņā, kas tiek atvērts, jūs tagad varat kontrolēt katru atsevišķu šīs faila vai mapes atļauju. Tas ietver mapi Pārsūtīt, izveidot failus, dzēst, lasīt atļaujas, mainīt atļaujas utt.

6. Ņemiet vērā, ka varat noņemt atzīmi no atsevišķiem vienumiem no slejas Atļaut un tas liegs lietotājam lasīt vai modificēt failu. Tomēr, pat ja atcelsiet atzīmes Dzēst atļauju, lietotājs joprojām varēs izdzēst failu.

Vienīgais veids, kā novērst failu dzēšanu, ir nedot lasīšanas atļaujas un skaidri liegt dzēst atļauju. Tas nozīmē, ka jūs varat vienkārši noņemt atzīmes lasīšanas atļaujas slejā Atļaut un pārbaudīt Dzēst lodziņu Aizliegt. Diemžēl pēc faila lasīšanas atļauju saņemšanas lietotājs varēs to izdzēst.

Jūs varat spēlēt apkārt ar dažādām atļaujām, lai kontrolētu failu vai mapi tieši tā, kā vēlaties. Jūs faktiski varat novērst failu pārdēvēšanu, failu dzēšanu, failu modifikāciju un daudz ko citu. Ņemiet vērā, ka tas ir jēga tikai tad, ja lietotāja konts, kuru mēģināt ierobežot, ir standarta lietotājs. Ja viņi ir administratori, tad viņi var viegli nokļūt tajā pašā dialoglodziņā kā jūs un atdot sev atbilstošas ​​atļaujas. Izbaudi!

Top